Графік роботи:

Пн.-Птн.: 09:00–17:00

Замовлення на сайті приймаються цілодобово.

Ми знаходимось у м. Києві  (Теремки)

0
Мій кошик
Каталог
UAH
  • USD
Порівняння
Додайте товари для порівняння

Штопори для вина

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Пристойна вивертка для вина життєво важлива, коли відкриваєте пляшку вина. Хоча існують хитрощі, як відкрити пляшку без штопора, ви все одно ризикуєте, що пробка розкришиться або пляшка розіб’ється. Ніхто не хоче намагатися відкрити пляшку вина за допомогою штопора, який не справляється зі своєю роботою.

Існує багато різних типів штопорів, і те, що ви виберете, певною мірою залежить від вашого бюджету, розміру пристрою та додаткових функцій (наприклад наявність різака для фольги). Існують також різні типи, від штопорів офіціанта до важільних штопорів і є навіть штопори, які спеціально розроблені для відкупорювання старих пляшок вина, які можуть мати пробки, які з часом пошкодилися. Є справді штопор для будь-якої ситуації, яку може статися при відкриванні пляшки вина.

Штопори для вина

Види штопорів

Коли корок став стандартною кришкою для закупорювання вина, любителі вина розробили кілька пристроїв для витягування пробки, кожне зі своїми перевагами та недоліками. З часом люди винайшли величезну кількість моделей штопорів. Однак сьогодні переважають лише деякі.

  • Гвинтова відкривачка для пляшок. Ручка цього штопору є життєво необхідна для стійкого утримання пристрою. Вона може бути простою, як шматок дерева, або складною, як ергономічна ручка з нержавіючої сталі. Коли ви повертаєте ручку, перпендикулярний гвинт проникає в пробку, і при сильному витягуванні пробка вискакує. Незважаючи на те, що гвинтовий пристрій є класичним, він має багато недоліків. Деякі пробки не хочуть піддаватися, а старі пробки зламаються, зіткнувшись із такою грубою силою.
  • Двосторонні штопори. Простий пристрій, що складається з ручки та двох паралельних металевих зубців, які вміщуються у тісному просторі між пробкою та внутрішньою частиною горлечка пляшки, для багатьох є найкращим для відкривання вина. Цей стильний інструмент дозволяє користувачеві вийняти пробку, не пошкодивши її, що надзвичайно цінується колекціонерами, які зберігають пробку як символ. Двосторонній штопор також ідеально підходить для видалення старих, крихких пробок, не пошкоджуючи їх і не забруднюючи вино залишками, тому він обов’язковий у кишені кожного сомельє, навіть якщо він використовується рідко.
  • Штопор сомельє (друг офіціанта) або двоступінчастий штопор — найкращий інструмент для професії сомельє. Це один з найважливіших видів штопорів. Ця відкривачка для вина виглядає як кишеньковий ніж. Він приховує гвинт і лезо, захищаючи цілісність кишені під час тривалої зміни. Навіть через двісті років друг офіціанта є найнадійнішим штопором на землі, і ви можете знайти його за різною ціною. Тим не менш, концепція кожного з них однакова.
    Пристрій використовує елементарний важіль, що дозволяє користувачеві тягнути за ручку, одночасно піднімаючи гвинт (і пробку) повільно та стабільно в межах одного або двох контрольованих кроків.
  • Крильчатий штопор. Спіральний гвинт, прихований у корпусі пристрою, з легкістю витягує навіть найтвердіші пробки. Це один із найпоширеніших типів штопорів, які зустрічаються у звичайних користувачів. Коли ви повертаєте ручку, набір шестерень штовхає гвинт до пробки, піднімаючи пару крил у протилежному напрямку. Коли крильця широко розкриті, потрібно лише обережно натиснути на них, щоб витягнути пробку. Неймовірно ефективні, ці типи штопорів мало портативні, що робить їх найкращими для зберігання в кухонному ящику, а не в ресторані. Цей штопор можна красиво орнаментувати, від класичного до ультрасучасного, що робить його цікавим предметом колекціонування. Однак цей коркотяг не використовується професіоналами у виноробстві.

Якісний штопор

  • Штопор важіль. Штопор у формі важеля або «кролика» виводить технологію крильчатого штопора на новий рівень. Це один із найновіших типів штопорів, розроблений наприкінці 20 століття. Пристрій має ручку, яка підлаштовується під горлечко пляшки, і швидким рухом вгору-вниз пробка захоплюється та витягується миттєво.
    Незважаючи на те, що штопор із важелем є прекрасним предметом колекціонування та яскравим пристроєм, він мало використовується в професійних сценаріях, але може підійти для тих, хто має слабкі руки, оскільки його сила важеля може допомогти будь-кому видалити застряглу пробку. Це чудовий інструмент для поціновувачів вина, але якщо ви хочете виглядати професіоналом, відкриваючи пляшку вина, виберіть щось інше.
  • Штопор для вина Coravin. Це справжня революція в технології відкривання пляшок. Це більше, ніж відкривачка для вина, це система зберігання вина. Хірургічна голка проколює пробку та впорскує стерильний газ, щоб змусити вино вилитися з пристрою під тиском. Після видалення голки природна еластичність пробки закриває вхід, захищаючи вино від найстрашнішого ворога — кисню.
    З Coravin можна подати келих вина, залишивши вино, що залишилося, недоторканим. Це дозволило любителям вина тижнями насолоджуватися своєю колекцією пляшок, а не годинами, а в ресторанах подавати вина, необхідного віку, розливами.

Для професійного обслуговування вина вам, мабуть, краще підійде штопор сомельє для повсякденного використання, двосторонній штопор для старих пляшок і штопор Coravin, щоб подавати розливні пляшки за келихами.

В інтернет-магазині https://nanomarket.ua/ ви можете придбати сучасний штопор від надійних виробників, таких як NHOME. В нашому магазині представлена тільки оригінальна продукція з відповідними сертифікатами якості.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.