Кількість
|
Вартість
|
||
|
Індикаторні смужки на pH вина 2.8–4.4 Wine pH Indicator Strips – специфічні індикаторні смужки для тестування рівня рН соку (загальної кислотності) до бродіння і під час виробництва вина.
Виробник тестових смужок – всесвітньо відома компанія «Johnson Test Papers» (Великобританія).
Кислотність вина залежить від рівня рН виноградного соку (також називається сусло), який, у свою чергу, залежить від таких факторів, як сорт винограду, тип ґрунту, виноробні практики, такі як іригація, клімат при дозріванні винограду і термін проведення збирання врожаю. Наприклад, виноград, що ріс на ґрунтах, багатих калієм, або який зібрали під час проливних дощів, як правило, буде мати більш високе значення рН.
Вина з винограду одного сорту, але з різними значеннями рівня рН будуть дуже різними і будуть дозрівати по-різному. Вино з низьким рівнем рН може показати більш червоний колір (у разі червоних вин) з більшою стабільністю в процесі старіння і буде мати більше фруктових ноток, ніж вино з більш високим показником рН. Вино з низьким рівнем рН також зріє більш повільно – і, отже, з віком буде менш схильне до псування.
Вино з високим рівнем рН матиме тенденцію до окислення, а також буде більш схильне до мікробного псування, таким чином, вимагатиме застосування сульфіту. Інтенсивність кольору зменшується по мірі збільшення рівня рН, у результаті чого колір вина переходить від червоного до червоно-коричневого. Вино з високим рівнем рН має плоский смак і йому не вистачає свіжості.
За допомогою індикаторних смужок на pH можна контролювати рівень рН вина, щоб переконатися, що він не впаде нижче або не підніметься вище критичних порогів. Смужки також можуть бути використані для перевірки рівня рН чаю комбучі та сидру.
Особливості й переваги індикаторних смужок на pH вина 2.8–4.4 Wine pH Indicator Strips
- Простота у застосуванні.
- Достовірні результати менше ніж за 40 секунд.
- Контроль рівня рН на всіх етапах виготовлення вина.
- Перевірка готового вина на кислотність.
- Перевірка рівня рН чаю комбучі та сидру.
Інструкція з використання індикаторних смужок на pH вина 2.8–4.4 JTP Wine pH Indicator Strips
- Занурте смужку в тестовий зразок з рідиною на 2 секунди.
- Дістаньте тест і струсіть зайву рідину.
- Порівняйте результати зі шкалою, поданою на флаконі для зберігання смужок, протягом 40 секунд, щоб смужка не пересохла.
Технічні характеристики індикаторних смужок на pH вина 2.8–4.4 JTP Wine pH Indicator Strips
Назва |
Чутливість і шкала вимірювання |
Кількість тестів |
Код виробника |
Індикаторні смужки на pH вина 2.8–4.4 JTP Wine pH Indicator Strips |
2,8 – 3,2 – 3,6 – 4,0 – 4,4 |
50 смужок |
181.1 |