Деградація вітаміну С відбувається головним чином під час перероблення фруктів та овочів, але цей процес не зупиняється. На швидкість розкладання вітаміну С у фруктових соках впливають температура зберігання, рівень розчиненого кисню і рН. У лужних розчинах вітамін С окислюється до дигідроаскорбінової кислоти, тоді як у кислому середовищі він відносно стабільний.
Вітамін С не накопичується в організмі, тому щодня потрібно поповнювати його кількість. Експерти радять намагатися з’їдати 10 порцій фруктів та овочів у день, щоб отримати добову дозу аскорбінової кислоти, або випивати стакан соку.
Щоб упевнитися, що в домашньому соку після консервації зберігся вітамін С, проведіть нескладне дослідження за допомогою експрес-тесту на вітамін С (аскорбінову кислоту) YOCHEM.
Це надзвичайно простий тест для самостійного визначення вмісту вітаміну С (аскорбінової кислоти) в харчових продуктах – вареннях, соках, овочах, фруктах.
Як скористатися тестом на вітамін С?
- Тестову смужку занурте на 10 секунд у сік. Його температура має становити 15–25 °С. Якщо ви дістали продукт із холодильника – спочатку дайте йому прогрітися до кімнатної температури.
- Потримайте смужку в рідині 10 секунд, дістаньте, струсіть із неї зайву рідину. Зачекайте 1 хвилину і порівняйте колір смужки з кольоровою шкалою.
Тепер ви знаєте, скільки вітаміну С містить ваш домашній сік, і будете спокійні, що рідні отримають необхідну кількість аскорбінової кислоти.
Замовляйте експрес-тест на вітамін С (аскорбінову кислоту) YOCHEM в інтернет-магазині «NANOMARKET». Переходьте за посиланням https://bit.ly/3cU46pC.